Homeopathie

Klassieke homeopathie is een geneeskunde waarbij de gehele mens centraal staat.
De behandeling heeft als doel het zelfherstellend vermogen van je lichaam zodanig te prikkelen en te activeren dat het best mogelijke evenwicht van je gezondheid behaald wordt.

In de praktijk richt ik mij op de behandeling van lichamelijke, emotionele en psychische klachten van jonge kinderen en vrouwen tijdens de zwangerschap, geboorte en de periode daarna. Zodat we op een natuurlijke wijze bereiken dat je vrij van symptomen bent en met meer energie en rust van het ouderschap en het leven kunt genieten.

 

Homeopathische behandeling 

Voor behandeling van uw klacht met Klassieke Homeopathie zijn in ieder geval een eerste consult en afhankelijk van de klacht een aantal vervolgconsulten nodig. De duur van een behandel traject wordt afhankelijk van de hulpvraag, in overleg met elkaar afgestemd.

 

Eerste consult

Tijdens het eerste consult, waar we ongeveer 1,5 uur de tijd voor nemen, bespreken we uitgebreid uw of uw zoon of dochters klachten. Hierbij kijk ik verder dan de klacht alleen, de totaliteit van u als individu staat centraal. Om een totaalbeeld te krijgen van u en uw klacht praten we over uiteenlopende zaken zoals mentale, emotionele en fysieke klachten.
Ook kunnen familiaire aanleg, ziektegeschiedenis en persoonlijke voor- en afkeur belangrijke aspecten zijn. Na dit gesprek krijgt u uw homeopathische middel met de wijze van inname per post toegestuurd en zullen we na gemiddeld een maand opnieuw bij elkaar komen om de voortgang te bespreken.

Vervolg consult

Tijdens een vervolgconsult waar we ongeveer 30-45 minuten de tijd voor nemen, evalueren we hoe het met u gaat na inname van het homeopathische middel.
Op basis daarvan wordt besloten hoe de behandeling verder zal verlopen

Homeopathie bij zwangerschap en geboorte

Homeopathie kan een belangrijke en veilige ondersteuning zijn bij klachten rondom de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de periode erna. Wanneer je zwanger bent of een kinderwens hebt, ben je vaak extra voorzichtig met het slikken van reguliere medicatie. De gezondheid van je kindje kan immers worden beïnvloed door wat je als moeder inneemt. Homeopathische middelen kunnen dan een aanvulling zijn voor veel klachten bij moeder of kind.

Tijdens de zwangerschap

Klachten waarbij homeopathie kan worden ingezet tijdens de zwangerschap lopen uiteen van zwangerschapsmisselijkheid, jeuk, slaapklachten, blaasontstekingen, rugklachten tot emotionele klachten.

Tijdens de geboorte

Tijdens de bevalling kunnen homeopathische middelen bij uiteenlopende klachten zoals angsten, onvoldoende ontsluiting of heftige pijnen worden ingezet. 

In de kraamtijd
In de kraamtijd kan gedacht worden aan de toepassing van homeopathische middelen bij uitputting, slaapproblemen, borstontsteking, wondverzorging en baby blues.

Doula en Homeopatie

Tijdens de zwangerschaps en geboorte begeleiding bied ik de mogelijkheid om gebruik te maken van acute homeopathische behandelingen. Uiteraard enkel wanneer wenselijk en de situatie er om vraagt. Dit valt binnen het doula en postpartum pakket dat ik aanbied.

…”Ons meisje beleeft de wereld vaak intens. Echter kon ze vanuit deze intensiteit letterlijk overgeven. Annechien heeft met zoveel liefde en aandacht geluisterd, ons bekrachtigd en super fijn ondersteund. Hawa heeft sinds dien niet meer hoeven spugen (buiten ziek zijn om) Ze beleeft alles nog steeds intens maar we kunnen haar veel beter ondersteunen en Hawa is veel beter in balans. Met bewondering hebben we dit ervaren. Je was er in onze zwaarste storm”… 

~Inge

…”In de eerste twee weken van ons borstvoeding avontuur heb ik drie keer borstontsteking gehad. Bij ons eerste kindje heb ik antibiotica gehad, dit wilde ik deze keer liever niet. Annechien heeft mij korrels voorgeschreven waarna de borstontsteking over is gegaan en weg is gebleven. Ik heb mijn kindje 7 maanden mogen voeden. Ik ben zo blij dat ik met haar hulp en kunde mijn kindje een natuurlijke start mee heb kunnen geven zonder  Antibiotica”…

~Anoniem

…”Tijdens de zwangerschap van mijn 2e kindje had ik zwangerschap diabetes. Door het volgen van een streng dieet waren mijn waardes onder controle en mocht ik eerstelijns bevallen mits ons kindje voor de 41ste week geboren zou worden. Bij aanvang van de 40ste week heb ik Annechien benaderd en zij begreep mijn wens om de bevalling op natuurlijke wijze te laten starten. Zij heeft mij korrels gegeven waarna de bevalling vrij snel opgang is gekomen en ik natuurlijk ben bevallen. Ook gaf ze korrels mee voor het herstel na de geboorte. Na de geboorte van onze grote zoon ben ik heel snel hersteld! Ik voelde me zo goed dat ik intens heb kunnen genieten van mijn baby”…

~Reggie


Ben je benieuwd wat homeopathie voor jouw en je klachten kan doen? Bel of mail en stel vrijblijvend je vragen. 

0610420294

info@doulaceder.nl

Annechien Rouwen | Geboorte Doula * Postpartum behandelaar * Klassiek Homeopaat |  0610420294  |  info@doulaceder.nl

Bank IBAN NL47 INGB 0687 9877 76  |   KVK69439052  |  Zorgregistratie AGB 90104779 en 90064071  |  Koepel RBCZ licentie 180165R