Bengkung Belly binding

Na negen maanden je baby in je buik gedragen te hebben, kan je buik ineens leeg aanvoelen.
Soms kan dit heel onwerkelijk zijn en overvalt je een gevoel van verlatenheid. Een Bengkung Belly Bind geeft je een welkome liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied, waardoor je je zowel fysiek als emotioneel gesteund voelt.

Liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied

Door je in de watten te laten leggen en je kwetsbare buik op een zachte manier te ondersteunen in het herstel na de geboorte van je kindje voel je je letterlijk gesteund en helpt het je beter bij jezelf te blijven in de soms overweldigende periode na de bevalling.

Bengkung Belly bind pakket
Liefdevolle omhullingen.

€460/3 SESSIES

– verwarmende moxa

– helende buikmassage

– castorlie buikpakking

– zachte voetmassage

– Benkung buikwikkeling

-instructie om jezelf in te binden

Let op: je betaalt €70,- borg voor de Belly Bind doek.
Deze borg wordt volledig geretourneerd na teruggave van de doek.

Het Bengkung Belly bind pakket bestaat uit 3 behandelingen, waarin je buikgebied door middel van lichaamswerk, moxa en een castorolie pakking wordt voorbereid op het Belly Binden. Ik kom hiervoor bij je thuis. De eerste sessie vindt bij voorkeur 4-7 dagen na je bevalling plaats. Na een keizersnede kijken we samen hoe snel het voor jou goed voelt de buikwikkel om te doen. Het is in elk geval erg belangrijk de wond eerst goed te laten genezen. Bij de meeste vrouwen is dat na ongeveer 4 tot 6 weken.

Tussen de afspraken in zitten doorgaans 5-7 dagen. Ik Leer je aan hoe jij of je partner de doek bij jou om kan doen. Meestal voel je vanzelf na 6 tot 8 weken dat je het Belly Binden niet meer nodig hebt. Dan kun je de Bengkung buikwikkel terugbrengen of -sturen en ontvang je je borg retour.

 

 

 

Losse Bengkung Belly bind behandeling
Een liefdevolle omhullingen.

€165/120 MINUTEN

– verwarmende moxa

– helende buikmassage

– castorlie buikpakking

– zachte voetmassage

– Benkung buikwikkeling

-instructie om jezelf in te binden

Functie van de Belly Bind

Gedurende de zwangerschap houd je water, lucht en extra gewicht vast. Dit heeft een reden; je baby wordt als het ware omringd door vet, lucht en water om beschermd te zijn. Na de bevalling heeft dit geen functie meer en wordt dit langzaam afgevoerd. Het is met behulp van de belly bind dat dit wordt bespoedigd door de constante ondersteunende druk rond je bekken en torso, waardoor na de bevalling dit gebied als het ware gesloten wordt. Tevens zorgt het ervoor dat het hele buikgebied aangenaam warm blijft zodat de warmte zijn werk kan doen bij het herstel en ervaar je minder nek- en bovenrugklachten bij het (borst)voeden. Het is namelijk bijna onmogelijk om onderuitgezakt te zitten met de belly bind om.

Wat is Benkung Belly binding?

Bengkung Belly Binding is een traditioneel Maleisische methode van buikbinden voor een pas bevallen vrouw door middel van een lange lap (10-17 meter) katoenen stof. Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om je buikgebied te helpen helen in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht, en vocht. Een Bengkung buikwikkel biedt je 360˚ ondersteuning die je buikspieren terug laat veren, je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseert en je hele torso steun geeft terwijl alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.

Hoe gebruik je een buikwikkel?

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Zodra je meer op bent, wordt aangeraden de buikwikkel voornamelijk ’s avonds om te doen om ermee te slapen en de volgende dag af te doen. De eerste 2 weken na je bevalling kan de belly bind tot wel 24 uur gedragen worden, erna is 6-10 uur gedurende de nacht voldoende. De belly bind is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling goed te dragen. Als je daarna nog steeds de buikwikkel wilt omdoen is het goed er bekkenbodem oefeningen en zachte buikspieroefeningen bij te gaan doen.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam eu dui volutpat, suscipit ipsum ut, gravida nisl. Phasellus in ante laoreet, bibendum dolor ac, auctor ligula.”

Reggie

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam eu dui volutpat, suscipit ipsum ut, gravida nisl. Phasellus in ante laoreet, bibendum dolor ac, auctor ligula.”

Eva

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam eu dui volutpat, suscipit ipsum ut, gravida nisl. Phasellus in ante laoreet, bibendum dolor ac, auctor ligula.”

Claudia


Denken jullie er aan een doula in te schakelen? Bel dan gerust , ik leer jullie graag kennen en ervaar graag of wij bij elkaar passen om samen jullie geboorte avontuur aan te gaan. 

0610420294

info@doulaceder.nl

Annechien Rouwen |  Geboorte Doula * Postpartum behandelaar * Klassiek Homeopaat |  0610420294  |  info@doulaceder.nl

Bank IBAN NL47 INGB 0687 9877 76  |   KVK69439052  |  Zorgregistratie AGB 90104779 en 90064071  |  Koepel RBCZ licentie 180165R